Hammel Tennis & Padel klub er grundlagt i 1903 som en Tennisklub og er således blandt landets ældste tennisklubber. Padelbanen og dermed Padel spil kom til i foråret 2022, og som en konsekvens af det ændrede klubben navn på generalforsamlingen d. 30.9.2023

Af gamle bestyrelsesprotokoller kan vi se, af de oprindelige vedtægtsbestemmelser, at klubben bestandigt skulle være i besiddelse af 1 net, 12 bolde og 2 drenge.

De 2 drenge skulle samle bolde op for tennisspillerne, men allerede i september 1903 blev vedtægtsbestemmelsen om de 2 drenge slettet, da man vel ønskede at spare på omkostningerne, det kostede trods alt 25 øre at få samlet bolde pr. aften.

Dengang – altså i 1903 – var kontingentet 2 kr. for en person. Vi kan også se, at en arbejdsmand blev honoreret med 28 øre pr. time, så kontingentet svarede til ca. 7 timers arbejdsløn.

Klubben købte i 1903 et dusin (12 stk.) bolde for kr. 10,85 svarende til ca. 1 uges arbejdsløn eller kontingentet for 5-6 personer. Ikke så underligt, at tennissporten dengang var for den bedre stillede del af befolkningen.

I dag er tennissporten for alle, og tennisbolde af topkvalitet koster ca. 20 kr. pr. stk., ligesom kontingentet er særdeles billigt – ikke mindst i betragtning af Hammel Tennisklubs fremragende faciliteter.

Love for Hammel Tennis & Padel klub